« Tillbaka till Nyheter
 
   
 
 
24-01-08 P-G ny expertkommentator i SVT
- sadlar om och är tillbaka i en Toyota Corolla i Rally-SM

P-G blir ny SVT kommentator för Rally-VM och tänkte därmed lägga sin rallykörning på is i år.
- Det ska bli otroligt kul att få kliva in som expertkommentator hos SVT den här säsongen och eftersom det är rätt fullbokat hade jag planerat att lägga rallyt på is, säger han.

Han hoppade in under några tävlingar som expertkommentator under Rally-VM i fjol och har i år skrivit kontrakt som kommentator under hela säsongen för SVT.
- Det här ska bli otroligt kul och är något jag verkligen ser fram emot. Eftersom Team Skåab lägger sin satsning på is tills vidare kändes det som en bra övergång att få kliva in i Tv-studion istället. Det känns spännande och motiverande och få äran i SVT att försöka göra ett bra program. Jonas Kruse har gjort ett superjobb tidigare, så det kommer nog ta en stund innan man blir bekväm i den här rollen, säger P-G.

Så när Christoffer "Chribbe" Haglund, teamchef för GK Door Team Sweden ringde under söndagsmorgonen och erbjöd honom en SM-start under premiären i Hälsingerallyt var svaret blankt nej.
- Okej. Men jag anmäler dig så får du avanmäla dig sen, svarade Chribbe Haglund.

Men allt eftersom timmarna gick tog rallysuget överhanden. Det GK Team Door Sweden erbjöd P-G, var en start med teamets nyinköpta 2-hjulsdrivna Toyota Corolla. P-G hade en egen Corolla 2006 som han framgångsrikt rattade och han hade många tuffa fighter mot bland annat Robin Sandberg. 2007 vann han Junior-VM i den tvåhjulsdrivna klassen.
- Ja herregud, det är ju typ 100-år sen jag körde en sån bil sist. Har sedan 2007 bara gjort ett inhopp i en Ford Fiesta 2wd, säger P-G med ett skratt.

P-G kommer som vanligt att ha Anders Fredriksson i högerstolen med nothäftet i högsta hugg och de startar tillsammans med 35 andra i den 2-hjulsdrivna nationella klassen (2wd trimmat) i premiären av rally-SM i Hudiksvall.

VM-deltävlingarna 2024
25 - 28 jan Monte Carlo
15 - 18 febr Sverige
28 - 31 mars Kenya
18 - 21 april Kroatien
9 - 12 maj Portugal
30 maj - 2 juni
27 - 30 juni Polen
18 - 21 juli Lettland
1 - 4 aug Finland
5 - 8 sept Grekland
26 - 29 sept Chile
31 okt - 3 nov Central European Rally
21 - 24 nov Japan