Besök Fia World Rallycross Championship
 
« Tillbaka till Nyheter
 
   
 
 
15-11-09 P-G står över finalen i Argentina - ger sin plats till Bryntesson

P-G avstår sin körning i VM-finalen i Argentina för att ge Thomas Bryntesson chansen att prova på Supercar.
- "Jag är otroligt glad att Marklund Motorsport gillade mitt förslag och gick med på att låta Thomas ta över min plats" säger P-G "Han är en mycket ung och lovande talang som jag tror mycket på, så det känns verkligen bra att få vara med hjälpa honom nu när möjligheten dök upp".

Thomas Bryntesson debuterade med stor framgång med rallycross i fjol. Han körde hem segern i Norgescupen i Supernationell klass två och debuterade i år i Lites. Även i Lites gjorde han avtryck och vann fyra deltävlingar på rad i EM. I finaltävlingen gick hjulupphängningen sönder i semifinalen, men han slutde trots en mindre körd deltävling på tredje plats i EM. totalt.

Förra veckan fick Thomas för första gången sätta sig bakom ratten på en Supercar-bil under Marklund Motorsports test i Höljes. Där hann han köra ca 15 varv som ett test inför tävlingen i Argentina.
- "Det gick helt otroligt och var en grym känsla!" säger Thomas entusiastiskt. "P-G är suverän! Det riktigt stort av honom och Marklund Motorsport att ge mig den här chansen. Jag är otroligt glad och tacksam".

Tävlingen körs 28-29 november och vi kommer att följa Thomas och de andra förarnas framfart här på sidan som vanligt.